Nachádzate sa tu

Zemiakový prívarok s fašírkou

Toto ste už čítali?

Publikované: 2018, november 14 - 15:30 | Gastro
Prívarky sú obľúbenou súčasťou slovenskej kuchyne.
Zemiakový prívarok s fašírkou

Suroviny

  • Na omáčku: 1 kg zemiakov
  • 2-3 bobkové listy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • niekoľko guľôčok čierneho korenia
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 2 lyžice hladkej múky
  • čerstvý kôpor
  • ocot a cukor podľa chuti
  • Na fašírky: 500 g mäsa (60 % bravčové
  • 40 % hovädzie)
  • 50 g striedky z chleba alebo pečiva
  • mlieko
  • maslo alebo olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • petržlenová vňať
  • majorán
  • soľ
  • korenie
  • strúhanka na obaľovanie

Náročnosť receptu: jednoduchý

Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5

Postup

Pripravíme omáčku: Ošúpané, umyté a nakrájané zemiaky zalejte vodou – nalejte ju len do výšky zemiakov. Pridajte bobkové listy, ošúpané celé strúčiky cesnaku, ošúpanú rozpolenú cibuľu, celé čierne korenie a soľ. Zemiaky uvarte. Z hrnca vyberte bobkové listy, cesnak, cibuľu a korenie. K zemiakom pridajte kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a prívarok povarte 3-4 minúty. Ochuťte soľou, octom a cukrom. Do prívarku pridajte čerstvý nasekaný kôpor alebo ním posypte až hotové porcie.

Pripravíme fašírky: Chlebovú striedku namočte do mlieka. Na masti, oleji alebo masle opražte najemno nasekanú cibuľu a cesnak. Nechajte vychladnúť. Do misy k mäsu zomletému najemno pridajte vajce, striedku z chleba, z ktorej ste vytlačili prebytočné mlieko, a opečenú cibuľu a cesnak. Pridajte nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, majorán, soľ a korenie. Z hmoty vyformujte malú fašírku, opečte ju a prípadne dochuťte zvyšok surovej zmesi. Vytvarujte fašírky, obaľte ich v strúhanke a vyprážajte vo väčšom množstve oleja z každej strany do zlatista.

receptar.zena.pluska.sk